Opštinsko veće: Za vodovod u školi u Jovcu 630 hiljada iz rezervi

Zahtevi za usklađivanjem finansijskih planova dva indirektna korisnika i zahtevi dve medijske kuće u vezi sa preraspodelom dobijenih sredstava, obeležili su 85. sednicu Opštinskog veća. Priliku da u finišu godine izvrše rebalanse budžeta, iskoristili su tako Osnovna škola “Đura Jakšić i Ustanova kulture „Ćuprija“.

Izmena finansijskog plana Osnovne škole „Đura Jakšić“ privlači posebnu pažnju, jer je ona bila uslovljena nastalim problemom sa vodosnabdevanjem u područnoj školi u Jovcu. Da bi rekonstrukcija vodovodne mreže u jovačkoj školi bila završena u što kraćem periodu, usledila je brza reakcija škole a zatim i većnika, pa je finansijski plan Osnovne škole „Đura Jakšić“ danas „pojačan“ sa 630 hiljada dinara iz sredstava tekuće budžetske rezerve.

Dodajmo da su RTM „Horuem Margi“ i RT „Pomoravlje“ od Opštinskog veća zatražili a danas i dobili saglasnost za preraspodelu sredstava dobijenih po osnovu konkursa za medijsko sufinansiranje. Poenta kod ovih zahteva je, što je istaknuto i na samoj sednici, da su dvema medijskim kućama odobrene promene pozicija unutar već odobrenih sredstava.