Saradnja NALED i Opštine Ćuprija za primer

Poboljšanje uslova življenja u svakoj lokalnoj zajednici je osnovni i prevashodni interes svih, a taj interes zahteva i zajednički nastup u nizu programskih aktivnosti, saglasili su se danas predstavnici rukovodstva opštine Ćuprija i Milan Antonijević, savetnik za programske razvoje Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj.

Uvaženog gosta  iz NALEDA-a pozdravio je Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika opštine. Saradnja opštine Ćuprija i NALED-a, istakao je Vasiljević, i dosad je bila na izuzetnom nivou, a sada smo dobili potvrdu da će ona biti još bolja, posebno na planu zelene agende Evropske unije. Opština Ćuprija je član poslovne zajednice opština sa povoljnim poslovnim okruženjem i u okviru ove asocijacije možemo ostvariti niz aktivnosti, koje će na kraju rezultirati onim zbog čega smo tu – a to su bolji uslovi življenja stanovnika Ćuprije, podvukao je Vasiljević.

Zahvaljujući na gostoprimstvu, Milan Antonijević je istakao da je najbolje kada se govori o konkretnim pitanjima i problemima jer je onda moguće tražiti i konkretna rešenja.

„U Ćupriji, gde saradnja lokalne samouprave sa NALED-om može da služi kao primer, dotaknuta su  dva važna pitanja: javno zdravlje i problemi zelene agende. U  ovim oblastima, ali i u nizu drugih, Evropska unija i resorna ministartsva imaju konkretne projekte, pa je realno očekivati da će se u narednim mesecima neki od problema lokalne zajednice u Ćupriji biti rešavan sredstvima Evropske unije“, uveren je Antonijević.