ODRŽANA 26. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Članovi Opštinskog veća danas su dali „zeleno svetlo“ na Nacrt odluke o izmenama i dopunama odluke o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade za rad prinudnog upravnika u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Ćuprija. Kako stoji u obrazloženju ovog dokumenta, minimalne promene iznosa, ako se sa tim saglasi Skupština opštine, biće izvršene u skladu sa promenom iznosa prosečne neto zarade na teritoriji opštine Ćuprija, koja je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u 2020. godini iznosila 49.119 dinara.

Većnici su na 26. sednici Opštinskog veća dali pozitivno mišljenje i na izmene tri finansijska plana – Osnovne škole „13. oktobar“ , Tehničke škole Ćuprija i Ustanove kulture Ćuprija. Ove izmene, čulo se na sednici, u skladu su sa aproprijacijama koje su školama, odnosno Ustanovi kulture dodeljene Odlukom o budžetu za 2021. godinu.

Na dnevnom redu današnje sednice našli su se i izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima tri ustanove: Muzeja „Horeum Margi – Ravno“, Narodne biblioteke „Dušan Matić“ i Ustanove kulture „Ćuprija“. Pre nego što su ovi izveštaji usvojeni bez glasa protiv, Vladimir Vasiljević, koji je predsedavao današnjom sednicom, pohvalio je rad sve tri ustanove u specifičnim uslovima epidemije, posebno se osvrnuvši na prošlogodišnje delatnosti Muzeja „Horeum Margi – Ravno“, čije su aktivnosti, kako je ocenio, prevazišle ono što je bilo planirano.

Pozitivno mišljenje većici su jednoglasno izrazili i prilikom razmatranja izveštaja o radu Opštinskog veća u 2020. godini. Ocenjeno je da su oba saziva u 2020. godini radila „i adekvatno i kvalitetno“, a na istom fonu članovi izvršnog organa lokalne samouprave bili su i pri razmatranju izveštaja o projektima iz oblasti javnog informisanja koji su realizovani u godini za nama.

Recimo i to da je na 26. sednici Opštinskog veća razmatran – i Skupštini opštine Ćuprija na usvajanje prosleđen – jedan važan dokument: Predlog programa podrške za sprovođenje politike poljoprivrednog i ruralnog razvoja.