Održana 5. sednica Skupštine opštine Ćuprija po hitnom postupku

Sednicu Skupštine opštine Ćuprija sazvanu po hitnom postupku otvorile su tačke o imenovanjima novih članova opštinskog parlamenta i opštinskog veća. Umesto preminulog odbornika Željana Radovanovića, kome su odbornici na početku sednice minutom ćutanja odali poštu, izabrana je Milica Ilić, sa izborne liste Aleksandar Vučić- za našu decu. Takođe, umesto Dejana Brkića koji je podneo ostavku na mesto člana opštinskog veća izabran je Zoran Đurđević. Nakon toga usvojen je predlog rebalansa budžeta za 2021 godinu koji je utvrdilo Opštinsko veće. Valja podsetiti da je  budžet povećan za 13, 4 miliona dinara, a ta sredstva će preko KJP „Ravno 2014“ biti usmerena za priključenje nove fabrike na vodovodnu mrežu.

Odluka o pribavljanju i raspolaganju stvari u javnoj svojini opštine reguliše sve svojinske oblike( nepokretna i pokretna svojina prava i sl) načine i postupke pribavljanja i otuđenja stvari koje su svojina opštine.

Sprovođenje mera energetske efikasnosti je jedan od nacionalnih prioriteta i ovom pitanju bila je posvećena posebna pažnja. Usvojena odluka predviđa da lokalna samouprava u ovoj i narednim godinama sufinansira individualne radove na poboljšanju energetske efikasnosti kroz zamenu stolarije, uvođenja energetski prihvativih energenata i sl. I naredna tačka bila je posvećena učešću lokalne samouprave u poboljšanju ekonomskih uslova njenih građana. Aneksom ugovora koji će važiti do oktobra 2024 godine, a  koji su potpisali opština Ćuprija i lokalni prevoznici Euro lin d.o.o i Boem trans d.o.o lokalna samouprava sufinansira prevoz pojedinim kategorijama stanovništva.

Sednicu skupštine po hitnom postupku zatvorila je informacija da su dva javna preduzeća, čiji je osnivač opština svoje poslovanje u prethodnoj godini obavljala u skladu sa propisima i  na samom kraju skupštinska saglasnost JKP „Ravno 2014“.