СО Ћуприја: Рекордно извршење буџета у првих шест месеци!

Данашња седница Скупштине општине Ћуприја одржана је по хитном поступку, а ту хитност наметнула је потреба да се донесе ребаланс буџета за ову годину. Одлука, коју су подржали одборници владајуће већине, предвиђа повећање буџета због израдње приступне саобраћајнице која ће, пре свега, да буде у функцији мештана Иванковца и Паљана и околних села, али и за потребе фабрике СМП аутомотив. Према речима председника Скупштине општине Ћуприја Нинослава Ерића, „саобраћајницу ће да финансира Република Србија у износу од 60 милиона динара“, па је ова трансферна средства само требало уврстити у овогодишњи буџет.

Када је реч о заједничкој општинској каси, њиме се бавила још једна тачка данашњег дневног реда: разматрање извештаја о извршењу буџета Општине Ћуприја за првих шест месеци ове године. Како је председник Ерић подвукао, ово је било рекордно извршење, и на упоредан начин приказао ниво достигнутих прихода:

„У првих шест месеци остварили смо приход од 614 милиона динара, што значи да би овим трендом на крају године дошли до 1.200.000.000 динара. Знати и сами да је 2012. годишњи буџет општине био 450 милиона, а сада, понављам, за само шест месеци приходовали смо 614 милиона динара!“

У наставку седнице донета је одлука о отуђењу две парцеле грађевинског земљишта у јавној својини на к.п. бр. 2191(2 и к.п. бр. 2916/1, обе у КО Ћуприја (град), јер, према речима председника Општине Ћуприја Јовице Антића, локална самоуправа нема ни потребе ни средстава да уприличи и изгради објекте на овим парцелама и узгред поменуо старо правило да поседовање имовине само по себи није циљ.

Одборници су већином дали подршку и допуни програма КЈП „Равно 2014“, којим се предвиђа наставак реконструкције саобрајница у Исакову, Мијатовцу, Батинцу, Јовцу, Сењу и Вирину, а осим што је потврђен мандат новом одборнику СО Ћуприја Игору Марковићу, данас смо, после завршених јавних конкурса, добили и два нова-стара директора: Драгану Михајловић у Центру за социјални рад и Ивана Алексића у Установи за спорт СРЦ „Ада“.