Одржана 51. седница Општинског већа

Седницу је отворило разматрање нацрта Одлуке о одређивању просечних цена квадрата непокретности, на основу које ће бити утврђена висина пореза на имовину за 2022 годину. Реч је о законској обавези локалне самоуправе да до 30. новембра утврди просечне цене квадрата које ће бити основ опорезивања у наредној години. У образложењу на седници чуло се да је реч о симболичним усклађивањима и да би износи у 2022. углавном требало да буду у висини оних од ове године.

Програм развоја туризма у општини до 2025. године  је амбициозан  пројекат чији је циљ да у наредним годинама афирмише туристичке потенцијале које Ћуприја несумњиво има. Чланови већа су подржали   програм, а о њему ће се на наредном заседању изјашњавати и одборници скупштине.

Туристичкој промоцији била је посвећена још једна тачка дневног реда. Већници су прихватили измену финансијског плана Туристичке организације, а измена се односила на средства за новогодишњу журку на градском тргу.

За организовање новогодишњих празника била је резервисана још једна , последња тачка дневног реда. Формиран је одбор за организацију активности везаних за новогодишње празнике. Овој одлуци претходило је потврђивање закључака комисије за утврђивање основаности захтева и висине накнаде штете настале услед уједа паса  и мачака луталица. Пред већницима се на овој седници нашло 17 захтева за које је комисија оценила да су оправдани.