Potpisani ugovori o realizaciji godišnjih programa u oblasti sporta za 2022. godinu

Predstavnici sportskih udruženja i klubova sa teritorije opštine Ćuprija potpisali su danas sa lokalnom samoupravom ugovore o realizaciji godišnjih programa u oblasti sporta. Tako će u 2022. godini sa 22.898.300 dinara biti podržana 27 projekata, koje su kandidovala 23 sportska udruženja.

“Uspešno nastavljamo sa trendom povećanja ulaganja u sport – svake godine za 10 odsto u odnosu na prethodnu. Za 2021. u pitanju je bilo 21 milion 300 hiljada dinara, a u 2022. u svrhu stimulisanja sportskih klubova i manifestacija biće utrošena 23 miliona, što je najviše ikada. Ova oblast je za lokalnu samoupravu veoma važna, jer sport doprinosi razvoju naše omladine”, naglasio je ovom prilikom predsednik Opštine Ćuprija Jovica Antić.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i zamenik predsednika Opštine Ćuprija Vladimir Vasiljević, koji je rekao kako je sada posao oko sufinansiranja programa u oblasti sporta završen ranije nego prethodnih godina, i istakao:

„Retko koja opština iz godine u godinu povećava budžet za sport. Ako se setimo, pre sedam godina taj budžet bio je negde oko šest, a sada je 23 miliona! To je u procentima zamalo pa nemerljivo i meni je drago zbog toga, jer u ovim vremenima za sport i kulturu se, nažalost, sredstva odvajaju najteže i ona su uglavnom najmanja.“

Uz apel da se sportski klubovi još više okrenu deci i omladini, zamenik predsednika je podsetio prisutne da je pre četiri dana usvojena nova strategija sporta od 2022. do 2024. godine, te izrazio želju da se sva sportska udruženja upoznaju sa ovim strateškim dokumentom jer, kako je rekao, strategija daje smernice za svaki sektor u sistemu sporta u našoj opštini.

Vasiljević je takođe podsetio sportske radnike da do juna treba da izrade planove rada za narednu godina, kao i na činjenicu da će do juna moći da podnesu i sugestije u vezi sa tekstom i odredbama novog Pravilnika o sportu.