ПАЖЊА! Од данас вакцинација само у заказаном термину!

Закључно са 25. јануаром, саопштавају из Дома здравља, вакцинисано је 1020 грађана општине Ћуприја. Вакцинисање је од данас могућe само у заказаном термину, а за имунизацију ће грађани и даље моћи да се пријављују преко портала е-Управа или позивом кол-центра Општине Ћуприја.

Ово су најважније данашње информације које се тичу борбе против CoViD-19, а надлежни су синхронизовани у поруци да нема потребе нити је у интересу јавног здравља да се на пунктовима за вакцинацију стварају гужве и редови грађана који немају заказан термин, јер ће сви грађани добити вакцину у складу са планом приоритета, како је у свом саопштењу нагласила и Влада Републике Србије.

“Оваква одлука донета је због тога што се свакога дана увећава број грађана који се нису пријавили за вакцинацију, а долазе испред пунктова или здравствених установа како би се вакцинисали. Молимо грађане да поштују процедуре пријаве и саме вакцинације, јер је то најбољи начин да своју вакцину добију сви, по утврђеним приоритетима. Због тога Влада Србије још једном позива све грађане да долазе на вакцинацију искључиво у термину када им је она и заказана”, наводи се у саопштењу.

Понављамо, сви грађани општине Ћуприја лично могу да закажу термин за вакцинацију путем https://imunizacija.euprava.gov.rs а на располагању вам је још један начин: преко општинског кол-центра (тел. 8476-538), чији су вам оператери на услузи сваког дана од 8 до 18 часова.

У галерији слика можете да видите јутрошњу атмосферу у кол-центру Општине Ћуприја.