PAŽNJA! Od danas vakcinacija samo u zakazanom terminu!

Zaključno sa 25. januarom, saopštavaju iz Doma zdravlja, vakcinisano je 1020 građana opštine Ćuprija. Vakcinisanje je od danas moguće samo u zakazanom terminu, a za imunizaciju će građani i dalje moći da se prijavljuju preko portala e-Uprava ili pozivom kol-centra Opštine Ćuprija.

Ovo su najvažnije današnje informacije koje se tiču borbe protiv CoViD-19, a nadležni su sinhronizovani u poruci da nema potrebe niti je u interesu javnog zdravlja da se na punktovima za vakcinaciju stvaraju gužve i redovi građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioriteta, kako je u svom saopštenju naglasila i Vlada Republike Srbije.

“Ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali. Molimo građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije, jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima. Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju isključivo u terminu kada im je ona i zakazana”, navodi se u saopštenju.

Ponavljamo, svi građani opštine Ćuprija lično mogu da zakažu termin za vakcinaciju putem https://imunizacija.euprava.gov.rs a na raspolaganju vam je još jedan način: preko opštinskog kol-centra (tel. 8476-538), čiji su vam operateri na usluzi svakog dana od 8 do 18 časova.

U galeriji slika možete da vidite jutrošnju atmosferu u kol-centru Opštine Ćuprija.