„Cvrčak i mrav“ – čitanje na malo drugačiji način

Udruženje umetnika “Visoko Ce“ danas je kroz operu „Cvrčak i mrav“ najmlađim Ćupričanima poslalo izuzetno vrednu poruku: materijalno nije najbitnije; u životu su najvažniji ljubav, osmeh i prijateljstvo, a to je sve – besplatno.

U uvodu opere, deca su se upoznala sa protagonistima, njihovim karakterom i svakodnevnicom, a zatim su, odgovarajući na pitanja, razmišljali o tome na čiju stranu stati: na stranu Cvrčka ili Mrava?

Opera „Cvrčak i mrav“, koja je obeležila četvrti dan „Ravaneliusa“, osmišljena je tako da su u njoj sve vreme učestvovali mališani, koji su zajedno sa akterima – umetnicima iz udruženja „Visoko Ce“ – polemisali da li je bolje svirati ili raditi ili raditi uz svirku i pesmu, a pored Cvrčka i Mrava, scenu je ulepšala šumska vila koja je kroz pokret i pesmu komunicirala sa decom.

Zanimljive su bile mudrolije koje su dolazile iz publike, reklo bi se i osvežavajuće, a posvećenost mališana koji su danas bili prisutni u sali Osnovne škole „Dušan Skovran“, daju za pravo organizatorima „Ravaneliusa“ što sve veći prostor poklanjaju najmlađoj publici.